Voetbal is de meest beoefende sport ter wereld. Een belangrijke reden hiervoor is dat het een enorm toegankelijk spel is, want het vereist niet meer dan een bal en wat medespelers. Overal ter wereld zie je kinderen voetballen en ze dromen ze er allemaal van om ooit profvoetballer te worden.

Om een goede voetballer te kunnen worden moet er heel veel geoefend worden. Kinderen doen dit massaal bij verenigingen, maar vooral ook op veldjes of pleintjes thuis om de hoek. De waarde van voetbal is groot voor talloze jongens en meisjes.

Samen voetballen is goed voor de fysieke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Ze leren op een actieve manier omgaan met zaken die later in de maatschappij ook van belang zijn. Samenwerken, winnen en verliezen, zorgvuldig omgaan met je eigen en andermans spullen, lachen, huilen en zelfs ruziemaken zijn hier voorbeelden van.

Het is niet voor niets dat de Johan Cruyff Foundation voetbalveldjes gebruikt als middel om maatschappelijke doelstellingen te behalen. Voetbal verbindt, daagt uit, leert en biedt kansen.

Size 5 Venues wil een bijdrage bieden aan de sportieve ontwikkeling van kinderen in het algemeen en van talentvolle voetballers in het bijzonder. Want elk kind heeft het recht om het maximale uit zijn of haar talent te halen.


Visie
Wij vinden dat alle kinderen dezelfde kansen moeten hebben om dagelijks op een veilige manier aan hun sportieve vaardigheden te kunnen werken.

Missie
Daarom willen wij elk kind in Europa – op loopafstand van huis – toegang verschaffen tot slimme openbare trainingsobjecten en kwalitatief hoogwaardige sportveldjes.